نکاتی برای جلوگیری از برق گرفتگی در ساختمان ها 

نکاتی برای جلوگیری از برق گرفتگی در ساختمان ها

در هر سال افراد بسیار زیادی به علت رعایت نکردن یک سری نکات ایمنی ، دچار برق گرفتگی شده اند و جان خود را از دست داده اند . در صورت رعایت نکات ایمنی در زمان استفاده از برق و وسایل برقی و مراقبت از کودکان و آموزش های درست ، خطر برق گرفتگی را ، تا حد بالایی کم می کنید . به نکات زیر توجه کنید.

1. در صورت خیس بودن دست و پا ، هرگز به پریز ها دست نزنید زیرا خیس بودن آن ها مقاومت الکتریکی را کاهش می دهد و موجب می شود جریان الکتریکی قوی تری از بدن عبور کند .

2. اگر قصد عوض کردن لامپ و یا تعمیر یک وسیلۀ برقی را دارید، حتماً برق را قطع کنید . دقت کنید در زمان سیم کشی ، سیم فاز در مدار کلید وجود داشته باشد و در صورت قطع شدن جریان، از راه کلید جریان فاز هم قطع شود .

3. استفاده کردن از وسایل های برقی در جاهای مرطوب مخصوصاً حمام خودداری کنید .در زمان ساخت ساختمان ها ، انشعابات برق که حالت روکار نصب شده اند، در فضای مرطوب نباشند و یا بخاری و اجاق های برقی معمولی هم در جاهای مرطوب نگذارید ( استفاده نکنید ).

4. در زمان روشن بودن وسیلۀ برقی برای تعمیر آن اقدام نکنید 

5. عبور ندادن سیم برق از زیر موکت و فرش . زیرا که حالت عایق خود را در طولانی مدت از دست می دهد .حواستان باشد مقطع سیم های استفاده شده در ساختمان متناسب با مدل مصرف کننده باشد و اگر از مقطع سیم مناسب استفاده نکنید ،احتمال ذوب و گرم شدن سیم زیاد می شود و موجب آتش سوزی  می شود .

6. در زمان خانه تکانی، حتماً کلید اصلی کنتور را قطع کنید و شروع به پاک کردن دیوارها و پریز نمائید . زیرا آب هادی بسیار خوبی می باشد و در صورت تماس آب با پریز خطراتی را به دنبال دارد .

7. در زمان سوراخ کردن دیوارها حواستان باشد که مسیر سیم کشی از آن قسمت رد نشده باشد .

8. تمام پریزها در پائین دیوارها را توسط درپوش ایمنی بپوشانید .

9. اگر نزدیک ساختمان تان شبکۀ برق عبور کرده ، حواستان باشد در زمان نصب و یا عوض کردن آنتن  در بالکن و یا پشت بام به سیم های برق برخورد نکند، زیرا به دلیل وجود شبکه ها، حوزۀ القایی را قبل از برخورد آن با سیم قوس الکتریکی را ایجاد نموده و باعث برق گرفتگی و سوختگی می شود .

10. وسایل های برقی مانند اتو، پلوپز، رادیو و وسایل های دیگر در زمان استفاده مورد بررسی قرار دهید که سیم های آن دچار فرسودگی نشده باشد. 

11. در زمان استفاده و تعمیر وسیله های برقی از قطعه های تخته خشک و یا پلاستیکی زخیم در زیر پایتان استفاده کنید .

12. در زمان بازی کردن با کودکان از آداپتور استفاده نکنید ، سعی کنید از وسیله هایی که نیاز به برق ندارند ، استفاده کنید .

13. پریزهای تلفن و برق را جدا کنید. زیرا در صورت اشتباه کردن موجب صدمه به وسیلۀ برقی خود می شوید .

14. در زمان استفاده از وسیله های برقی که به برق زیاد احتیاج دارند، از فیوز جداگانه استفاده کنید تا در صورت بروز مشکلی ،جریان برق تمام منزل قطع نشود و آسیبی به دیگر وسایل های برقی نزند .

 لازم است بدانید که حتی حوادث برای مشاغلی که با سیستم های برقی سر و کار دارند هم وجود دارد و در این زمینه بیمه حوادث برای مشاغل پرخطر هم تعبیه شده است. اما رعایت نکات ایمنی ذکر شده فوق، به شما کمک می کند که ریسک برق گرفتگی را تا حد امکان کاهش دهید.

 

میزان رضایت شما از این مطلب چقدر است؟

میانگین نظرات شما:

تعدادرای: 0